TARİHÇE

Okulumuz 1927 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. O tarihte İstiklal Savaşı kazanılmış genç ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılmıştır. O günleri gelecek nesillere aktarmak için okulumuza İstiklal İlkokulu ismi verilmiştir.

29.11.2012 2129

Okulumuz bir yangın kazası geçirmiş olduğundan tarihçesi hakkında toplu ve kesin bilgiler mevcut değildir.Ancak çevreden edinilen bilgilere göre İstiklal İlkokulu sivas Lisesi'nin hemen yanındaki ahşap evde bir müddet hizmet vermiştir.Daha sonra bugün ki Kızılırmak İlkokulu'nda eğitim öğretime devam etmiştir.Okulumuz şimdi bulunduğu semtte okul ihtiyacı duyulunca üç adet barakayla hizmete başlamıştır.

1963-1964 öğretim yılında tamamlanan hizmet binasına taşındı.

18.08.1997 tarihinden itibaren İstiklal İlköğretim Okulu adını almıştır.

15.06.2012 tarihinden itibaren 4+4+4 eğitim sistemine geçişle beraber İstiklal İlkokulu adını alarak; eğitim öğretim bu binada sürdüren okulumuz2017 yılında  iş adamının yaptığı protokol ile yıkılmış olup yerine 4 katlı bir okul yaptırılmıştır.

1927 yılında İstiklal İlkokulu adının verildiği okul 2018 yılında tamamlanmış olup görüntüsüyle birlikte adıda değişmiştir.2 Kasım 2018 tarihinde eğitim öğretime açılan Hale Harun Kütükde  adıyla hizmet vermeye başlamıştır.